Kaip gera, kai orkaitės stiklas tobulai parodo, orkaitės viduje kepančius saldumynus. Smagu ir nekantru, kai iškyla ir gražiai apskrunda pyragai, ir šiek tiek neramu, kai apskrunda per daug – gal kažkur ims svilti, o viduje dar neiškepę. Kokius saldumynus žmonės mielai kepa namuose?
Obuolių pyragas
Gana dažnai orkaitės stiklas Lietuvoje įkaista dėl paprasto ir skanaus obuolių pyrago. Tai iš tiesų savo sudėtimi yra pats paprasčiausias pyragas, koks gali būti. Ten tik kiaušiniai, miltai, cukrus ir kepimo milteliai, dar riebalai. O į pyragą dedasi supjaustyti ir cinamonu sutrinti obuoliai. Kvapas pasklinda nuostabus ir tu žinai – ruduo su pyrago kvapu jau atėjo. Kokie didžiausi pyrago pavojai? Nepavykti jis gali tuomet, jeigu nebus išmaišyti gerai kepimo milteliai arba jeigu jų bus tiesiog per mažai, tada jausis soda ir nebus taip skanu. Taip pat reikėtų pasistengti, kad pyragas gultų į plokštesnę skardą su didesniu plotu. Jeigu labai aukštą supilsite tešlos tūrį, tuomet pyragas bus pavojuje – gali apskrusti ir iškepti kraštai, o vidurys likti žalias. Taip pat norint, kad tikra gerai iškiltų, vertėtų obuolius pasmulkinti. Visgi, jie savo mase smukdo tešlą žemyn. Tad kodėl gi neįdėjus pyrago taip, kad tešla lengviau galėtų kilti juk purus pyragas visas skaniau negu susmegęs.